Sano minua rehtoriksi

Hei! Tämä postaus on jatkoa aijemmalle postaukselle, eli loppujen nukkehahmojen nimien alkuperien läpikäymistä. Lisäilin tähän postaukseen wikipedia linkkejä, jos aiheet kiinostaa enemmän :>. Tämä postaus sisältää ehkä muutaman suuremman paljastuksen nukeista, kuin ensimmäinen osa.

Benjamin


Marvel fanina halusin nimetä Benin jonkun hahmon mukaan, spiderman oli kova juttu miun elämässä silloin, kun Ben saapui. Peter ei kuitenkaan jotenkin sopinut hänelle, loogisesti seuraava vaihtoehto on Benjamin Parker. 😎👍 Usein puhun hänestä lempinimellä Ben.



Isaac

Maissilapset (1984) elokuva inspiroi aikanaan paljon, katoin sen joskus 2015 ja ja Isaac ihastutti minua heti. Päätin jo silloin, että tarvitsen Isulin jonka nimeksi tulee Isaac :'D tättärää siinä hän on. Isaac tarvii viel yhtä päheen hatun kuin kaimallaan on.



Jaziel

Tän nimen kaivelin raamatusta, Hahmoina Jaziel ja Isaac ovat veljeksiä, joten halusin heille yhteyden. Raamatussa Jazielin isä on  Jaakobin/Jacobin ja Leahian lapsenlapsi, Jacob taas Iisakin/Isaacin lapsi. 

Iris


Iris on nimetty Iris Apfelin mukaan. Päätin sisarten nimet katsoessani Iris-elokuvaa, en kuitenkaan  enää muista kuinka päädyin antamaan nimet juuri näin päin heille :D 



Xena
Hänet on nimetty tietenkin Xenan mukaan. Ai että rakastin tätä sarjaa pienenä :D Tajusin noin puolivuotta omistettuani Xenan, että hänellähän on kaima Annikan nukeissa 😳.



Xavier
Hälle meinasin ensin nimeä Charles, mutta jotenkin se ei ollut tarpeeksi räväkkä Xenan rinnalla.... Noh 
Professori X:n mukaanhan Charlesista muodostui Xavier :D Myönnän tehneeni tätä ajatustyötä ehkä 3 sekunttia.
 

Signe
Signe on nukkena ainut, jonka hahmo on vaihtunut muutamaan otteeseen. Syynä on tietenkin hänen ollessa custom nukke, jonka meikillä voi muokata erinäköiseksi,
Nimensä Signe sai Salpauksen ruokalalta. Kävelin etäpäivänä syömään uuteen ruokalaan ja mietin hahmolle nimeä. Signe-kyltti loisti edessäni ja päätin, että siinä se on.

Vala
Valalle miettiessä nimeä  olin kovin inspiroitunut suomalaisista nimistä, jollainen se ei kuitenkaan ole. Pitkään suunnittelin hänen nimeämistään Valoksi, mutta jotenkin se tuntui hahmolle sopimattomalta. Valo muotoituikin muotoon Vala. Myöhemmin kaverini antoivat Valalle lempinimen Valas...

Ezri


Ezrin nimi löytyi internetistä selaamalla nimilistoja, sillä ei siis ole syvempää tarinaa :> Vaikka jälkeenpäin huomasin hänellä olevan Star Trekissä kaima. 


Kalla
Halusin Valalle ja Kallalle yhteneväiset nimet ja selailin lyhyitä nimiä joissa oli kirjaimia A ja L. Kallan kohdalla tajusin sen olevan täydellinen myös lempinimen kannalta: 
Vala --> Valas
Kalla --> Kala. 
Oon ehk vähä rappiolla.

Cassiopeia

Cassiopeia on nimetty serkkunsa Icaruksen jälkeen, halusin hänelle myös Kreikkalaiseen mytologiaan pohjautuvan nimen, joten selailin wikipedia artikkeleita ja sieltä valitsin Kassiopeia/Cassiopeian, pidin nimestä mutta löysin myös yhtäläsyyksiä hahmojen välillä "Kassiopeia oli erittäin kaunis nainen, mutta myös ylimielinen ja pöyhkeä", jollaiseksi oma Cassiopeiani kasvaa aikuistuttuaan, oops.

Icarus
Icarus on siis nimetty myöskin kreikkalaisen tarun mukaan, "(eikös jossain) Kerrota sankarista, jonka vahasiivet sulivat hänen lennettyään liian lähelle jumalaista aurinkoa" -tarinan opettaa jo Edward Fullmetal alchemistissa. Ikaros/Icarus on siis yksi lempi tarinani kreikkalaisessa mytologiassa, ja Icaros on nimetty sen mukaan. Nimi on myös sukupuolineutraali, joka sopii hänelle Trans naisena, oli se sitten aina ollut hänen nimensä, tai uusi nimi (Icaruksen äiti on kuitenkin ollut aina todella supporttaava lastaan kohtaan, joten toistaiseksi olen ajatellut, ettei hänen ole tarvinnut vaihtaa nimeään)

Mavka
Mavkan nimestä jo puhuinkin. Hänet on nimetty Ukrainalaisen mytologian hengen mukaan: "(Mavka) is a long-haired figure, sometimes naked, who may be dangerous to young men". Mavka on myös ihan nimenä käytetty, ja törmäsinkin siihen ensin jollain  "salaperäisten naisten nimet" - pinterest listalla. 

Spencer

Spencerin nimen halusin sopivan Xena ja Xavier nimien joukkoon, onhan kyseessä heidän lapsensa, mutta en oikein enää halunnut siihen X:ää. Omaan korvaan ainakin Spencer sointuu tuohon joukkoon. Nimenä se tulee Criminal Mindsin nuorelta nerolta tohtori Spencer Reidiltä. (rakastan Criminal Midsii ja Spencerii ehk vähä liikaa, mut kattokaa ny mikä höppänä se on :3 tui tui)


//edit myrksy: Tajusin juuri Dianan tyttönimen olevan Spencer, ja samannimisen elokuvan tulevan kuun lopussa. Olen hieman hämmentynyt, ja huvittunut, etten ole ennen tätä hoksannut :D


Siinä se oli :D toistaiseksi kaikkien nukkejeni nimet on nyt läpikäyty. Katsotaan joskus parin vuoden päästä näitä lisää, (jos) kun nukkeja on kotiutunut enemmän ^^

Kommentit

  1. Siis sulla on niiiiin ihania nukkeja! En muuten kestä tuota Benjaminin röyhelöpaitaa, ihana!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! Toi röihelöpaita on ihan paras, taitaa olla Tae Pluton stock asua?

      Poista
  2. Tää postaus herätti ihan hurjan halun tietää sun hahmoista lisää *-* Joka kerta kun puhut niistä, oon aina tosi inspiroitunut :'D Tää oli tosi kiva postaus lukea! Samaistun tavallaan sun nimeämisprosessiin - joskus mietitään tosi pitkään ja joskus se tulee just tasoa ruokalalta, ihana tää. Xavier ja Xena on muuten yhdessä tosi dynaaminen kaksikko noin niinku nimensäkin perusteella.

    Mä tässä kans tajusin, et meillähän on kaks kaimaa, Kalla ja Vala! (Munkin Valaa on sanottu nimellä valas, jes :'D)

    Tää oli niin kiva postaus, innolla ootan taas kuulla lisää sun hahmoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tosi ihana kuulla :>

      Totta!

      pitäs jotenki saada aikaseks höpistä näist tyypeist vähä lisää, mut jotenki olevinaa ei kerkee :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulupoijjat

Vuosikymmen

Pupu loikkaa