Luokkakuva oli ainoa hetki, kun hymyilin niiden kaa

Hyvää uuttavuotta 2022!


Vuosi aloitetaan tietenkin perinteekkästi ryhmäkuvalla! Sen jälkeen kerron eka tän kuvan otosta ja miten asettelin nuket. Lopuksi näytän vielä aijempia  nukkeryhmiksiä ja höpisen niistä.




Miriam, Lilibeth, Olga, Igor, Luciano, Ivan
Pyria, Mavka, Chimere, Youka, Alteon, Raphael
Pyria, Xavier, Xena, Kalla, Vala, Benjamin
Spencer, Signe, Isaac
Ezri, Iris, Icarus, Cassiopeia, Jaziel, Ibi


Siis voi luoja mikä työmaa tän kuvan ottaminen oli XD Jussi oli perjantaina hieman kipeänä kolmannen koronarokotteen takia, joten käytin sen päivän valtaamalla meidän keittiön nukeilla.
        Aloitin tekemällä rakennelman jonka päälle asettelin nuket, pelkkästään tähän meni yli kolme tuntia. Kameran säätöjen ja oikean kulman löytämiseen ainakin yksi tunti lisää--
        Ja tässä kohtaa tajusin, että nukkehyllyyn olikin jäänyt Ibi ja Iris :D En ollut huomannut heitä nurkasta. Onneksi kaksikon lisääminen oli suhteellisen helppo homma.





Purkaessa otin takarivistä pienen ryhmiksen ^^






Tässä taas asetelmani, ilman 21 nukkea. Taustana on valkoinen pöytälevy, joka meillä sattui olemaan irtonaisena. Kuusikko seisoo valkoisen laudan päällä, joka oli kahden suolakurkkupurkin varassa(purkit ei näy kuvassa).  Tämä ei kuitenkaan riittänyt korkeudeksi, joten laitoin korokkeeksi vielä vähän mitä löytyi: ananas-säilykkeitä, marmeladi purkkeja ja Adventure Time -figuurisetin pakkauksineen.
        Toinen rivi (takaapäin laskettuna) Seisoi pääosin valkoiseen kankaaseen käärittyjen manga-pokkareiden päällä (ne on yllättävä hyviä tähän tarkotukseen :D). Taaskaan en alkujaan laittanut tarpeeksi koroketta joten lisäsin tarpeen mukaan.
        Suurin osa nukeistani seisoi ständeissään. En normaalisti käytä niitä kuvatessa (vaan grillitikkuja), muta ''luokkakuvissa''  ne toimivan hyvin :>. 
Osa istui tuoleilla ja ihan etummainen rivi ''lattialla''. Laitoin keittiötason päälle valkoisen kartongin, jotta tausta oli mahdollisimman yksivärinen.

Kunniamaininta Youkan korokkeesta, jossa on ananas purnukka ja nukkejen pieni pöytä.


Toinen kunniamaininta maalarinteipille! Liukaspintainen muovi (osan nukkejen jalaoista ja  kengät) ei välttämättä meinaa pysyä pystyssä liukkaalla alustalla (ständit tai varsinkin nää random korokkeet) --> life hack: Teippaa nuken jalat kiinni standiin XD tai tässä tapauksessa metalliseen korkkiin (en suosittele pitkäaikaiseksi, esim säilytyksen ajaksi, mutta kuvauksen aikana oiva konsti).

Kamera oli jalustalla, ja keittiönvalojen lisäksi lisävalo oli käytössä. Käytin myös kaukolaukaisinta, otin sillä kuvia, kun asettelin nukkeja. Sen ja kääntyvän näytön ansiosta miun ei aina tarvinnu siirtyä kameran taakse kuvaamaan ja katsomaan kuka näkyi huonosti. 
   
Sitten vanhat ryhmikset vanhimmasta uusimpaan:


2014 Kesäkuu

en tiiä miks tästä on pitäny tehä sillo gif :D noh

Tässä välissä pitäisi vielä olla yksi ryhmis, Ensimmäinen jouluna otettu sellainen vuodelta 2015, mutten löytänyt sitä vaikka selasin vanhan blogin kuvat läpi 😞. Liekkö kadonnut bittiavaruuteen.

2016 joulukuu


2017 joulukuu



2018 Joulukuu
2019 kesän lopussa muutin omilleni, ja siihen astinen jouluryhmisten otto muuttui tammikuuhun (eli tässä ei puutu vuotta välistä vaikka hyppääkin 2018--> 2020 (tai no onhan välisä 1v 1kk mut siis :D)

Tähän järjestelyyn oon siirtyny siksi, että toistaiseksi olen kumminkin viettänyt joulun ja uudenvuodenvaihteen vanhemmillani joka vuosi, enkä todellakaan aijo raahata koko katrasta sinne vaan yhen kuvan takia 😮.  Oon myös halunnut joulunuket mukaan ryhmiksiin ni siks ne on otettu joulun jälkeen, eikä etukäteen :D. 

2020 Tammikuu
2021 Tammikuu



Ja sitten vielä uusin tän postauksen alusta!

Salaa haaveilen, että vielä joskus otan ryhmäkuvan taas joulukuusen edessä :> Meillä on joulukuusi Jussin kanssa, mutta kaiken muun kaaoksen takia en voinut tälläkertaa sitä sisältää tän vuoden kuvaan :D


Oli kans vähän kaaoksellinen postaus, mutta tätä oli kiva kirjoittaa! Kiitos kun luit! Oletko ite ottanu ryhmäkuvia nukeistasi?

Seuraavaan kertaan xxx Myrsky

Kommentit

  1. Ihania ryhmäkuvia sulla!😍 Huikee viritelmä ja panostus tossa uusimmassa kuvassa, arvostan! Ihailen kuinka oota joka vuosi (suunnilleen) jaksanu ottaa ryhmiksiä, mulla se tuppaa jäämään ja aina parin vuoden jälkeen mietin et pitäiskö. Hauska nähdä myös vanhoja kuvia sulta! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentista! Miusta on hauska seurata oman poppoon kasvamista näiden kuvien avulla :D tykkään myös nähä muiden ryhmiksiä :3

      Poista
  2. Huh huh, uuvuttaa jo ajatuskin noiden kaikkien nukkejen asettelusta!
    Mutta hienon ryhmäkuvan oot saanut aikaiseksi, oli hauska katsoa noita vanhempiakin kun niissä näkyy sun nukkeporukan kehittyminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei onneks tarvii ny vuotee tehä samaa urakkaa :D
      Kiitos paljon! Miustaki on kiva nähä omaa ja nukkejen kehitystä tällästen vuosittaisten ryhmisten avulla :3

      Poista
  3. Vitsi tätä oli kiva lukea! Musta tällaset omat perinteet on ihan parhaita asioita nukkeilussa. Oon aina tykännyt paljon sun ryhmäkuvista ja ylipäätään siitä, että otat niitä tosi aktiivisesti. Tämä uusin ryhmis on mun ehdoton lemppari, asettelut ja valkea tausta on tosi toimivat. Pakko antaa hurjasti respectiä siihen käytetystä ajasta ja vaivasta, vautsi! Sun nukkeporukka on kyl muutenkin valloittava <3

    (Tää motivoi muakin ottaan ryhmiksen, oon suunnitellu uutta tässä joululomalla. Viimevuonnahan otin tammikuussa mut vähän hirvittäis edes yrittää kun noita on niin käsittämättömän paljon :'D No, saas nyt nähdä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon! Tykkään kyllä tosi paljon täst uusimmast, siinä on sellasta ns studiomaisuutta :3 (tykkään kyl myös noista vanhemmista joissa näkyy joulu takana :D niistä tulee muistoja mieleen, voisin ehk ens vuonna sit tarinoida miks kuusi on niissä milläki paikalla ;) )

      En kyl malta oottaa et nään siun ryhmiksen, nyt kun spoilasit sen ottaneesi instassa ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulupoijjat

Pupu loikkaa

Vuosikymmen