9 Hyvää

 Heippa!


Tän postauksen julkaisemispäivänä tulee 9 vuotta siitä, kun Youka saapui! En käsitä, että nuket on ollu miun elämässä jo niin kauan!! Ihan käsittämätöntä :>


Kirjoitan tätä postausta tosi nostalgisena, selailin vanhaa blogiani saadakseni tähän postaukseen kuvitusta vuosien varrelta ja ai että se hittas syvälle. Yritin pysyä vain päivänsankarissa, mutta hänen kanssaan poseerasi varsinkin Alteon niin monessa ihanassa kuvassa, että olen saattanut jo nyt tirauttaa pari kyyneltä <'3

Voitas mennä ihan alkuun, millainen suhde miulla on ollu nukkeihin ja keräilyyn lapsena...

Ihan pienenä (3-8v?) meillä oli joitakin nukkeja: Muutamia Barbieja ja Kellyjä sekä joitakin Bratzeja. Parhaiten muistan Magic Pegasus Kellyistä violetin ja pinkin jotka saatiin siskon kanssa varmaankin joululahjaksi pieninä. Muistan myös Lil Bratz nukeista omistaneeni Sno Fun Ailanin  ja Slumber Party Cloen. Oli myös isompia Bratzeja, mutten muista ketä :> Näistä ei kyllä enää lähes ketään ole jäljellä :(. Tilanpuutteen vuoksi lähes kaikki lapsuuden asiat on heitetty eteenpäin tai tuhottu vanhempieni toimesta.


Kuitenkin Little Pet Shopit oli se the juttu kun vähän kasvoin isommaksi (10v -->). Saatii niitä kaikki kolme perheen lasta lahjoiksi ja leikittiin niillä kaverien kanssa :D Muistan siskoni kaverien leikkineen niillä miun ja pikkuveljen kanssa vielä heidän ollessa jo lukiossa 💓Ei niitäkään varsinaisesti kerätty, vaan toivottiin aina ''oispa tää pingviini setti :('' ja sitten se sattuikin tulemaan joulupukilta!
        Harmittaa petsopeissa sikana se, että meillä oli niitä ihan ekoja harvinaisii MUTTA kun kiinostus niihin väheni ne meni varastoon pahvilaatikkoon ja kun kaivelin ne esiin vuosia myöhemmin, oli hiiri syönyt laatikkoon reiän ja niissä oli sen ulostetta-- joo ei todellakaan voi myydä eteenpäin tai oikein ottaa edes omiin hyllyihin esiin 😟. Muutamia yksittäisiä oli jäänyt kaappien nurkkiin sisälle säilöön, jotka olivat vielä kunnossa (ja saattaneet näkyä nukkekuvissanikin).


Isosiskoni ansiosta meille alettiin tilata Japanpop lehteä josta 2009 vuoden viimeinen lehti oli ensimmäinen osa. Jo siinä on artikkelia BJD nukeista (muistaakseni tuskailua siitä, kuinka kaikkia kauniita nukkeja luullaan naisiksi :D) joten väittäisin sen olevan ensimmäinen kosketukseni nukkeiluun. Olin tuolloin vitosluokalla ja kutosella silloiset nettikaverini alkoivat nukkeilla Pullipeilla. Olin jo blogger yhteisössä osana, mutta heidän kauttaan löysin nukke blogit.
        Jos totta puhutaan en alkuun pitänyt Pullipeista yhtään XD Taisin jopa kirjoittaa omaan blogiini silloin postauksen siitä miksi realistiset ihmisnuket on paljon nätimpiä--


No siinä sivusta seuratessa Pullippien suosion laajetessa kaveriporukassa en miekää enää voinu vastustaa niitä ja aloin vähän lämmittelemään vanhempiani nuken ostosta seiskaluokan aikoihin. 
        Tietenkin miun vanhemmat oli aivan järkyttyneitä että miksi nyt haluaisin niin kalliin nuken :D Sekä ulkomailta tilaaminen epäilytti heitä
 Nukkeja itsessään he eivät ihmetelleet varsinaisesti, sisko pyöri coni ja cosplay skenessä sen verran ahkerasti että miun vanhemmat ei onneks oo ns. outoja harrastuksia ikinä vierastaneet. 

Lopulta! Kasiluokalla sain vanhemmat suostuteltua isosiskoni ystävän (hänestä on vuosien aikana tullut myös minun ystävä :>) avulla, jolla oli jo tuolloin Paypal tili; Maksaisimme hänelle nuken ja postien hinnan ja hän ostaisi nuken meidän puolestamme. Lopulta Helmikuun 2013 alussa tilaus tapahtui! Olin aivan pähkinöinä ja muutaman viikon odottelu alkoi 💗

Tilannetta varjosti vain ja ainoastaan se pelko, että olimme lähdössä perheen voimin Gran Kanarialle helmikuun lopussa, kerkeäisikö nukke tulla sitä ennen :D (Tää oli tosi spesiaali juttu, vanhemmat oli säästäny pitkään tota reissuu varten ja en muista enää, miksi nukke hankittiin juuri ennen sitä? ehkä olin malttamaton? Vai olikohan se myöhäinen joululahja? En muista)


Mutta onneksi paketti tuli ajoissa! Ainoa ongelma postin kanssa oli se, että läheinen kyläkauppamme oli juuri lopettanut, siellä oli ennen ollut läheisin postin piste, ja se ei ollut vielä siirtynyt parin kilometrin päässä olevalle Teboilille vaan postipaketit menivätt silloin 15 km päähän XD Muistan piinaavan kauan kestäneen kauppareissun, kun kauppaan mennessä haimme paketin, mutta lupasin avaavani sen vasta kotona.



Siinä hän oli! Dal Tezca 🖤🖤 olin tosi yllättynyt kuinka iso Dal nukke oli :D 



Nyt voitaisiin katsella Youkan kuvia vuosien varrelta! Joskin puolet näistä on tyylii ekan vuoden ajalta kun kaikkea piti kokeilla...

2013




Kaksi ensimmäistä kuvailureissua! Oli aivan järkyttävä pakkanen ja onnistuin tiputtamaan kameran aivan luvattoman monta kertaa hankeen :D


Tämä on otettu aijemmin mainitun Kanariareissun jälkeen! Olin vähän äksyyntynyt tuohon peruukkiin kun se oli niin *pörheä*. Kokeilin tehdä siihen ns. ponnari lisäkkeet villalangasta :D




Sitten alkoi aurinko paistaa jo suomessakin :D Siskoni teki Youkalle tuollaisen punaisen peruukin vanhasta cossi peruukistaan, se oli ihan suhteellisen hyvä ja miusta sopi tytölle paljon!
(Paitsi välillä vedin sen ihan liian eteen ja sit se oli aika horror XD)

Pääsin myös askartelemaan chippejä ekan kerran 😶 Vanhemmat ei oikein antanu miun ostella netistä mitään, niin kaikki piti tehä ite :D Ainoa mitä sain hankittua oli Youkalle ja Obitsun tuolloin!




tää oli osa kuvatarinaa ja voi apua kun olin nii ylpee täst editistä XD 


Sitten piti päästä kokeilemaan nuken naamaan piirtämistä - Luojankiitos meillä oli jo valmiiksi taidetarvikkeita ja osasin valita ne, jotka eivät lopullisesti tuhonneet naamaa 😅 Kokeilin myös tehdä blondia peruukkia- Se oli kamala koska peruukkikuitu oli jotain pilailupuodin laatua...

2014

Heti ensitöikseni vuonna 2014 hajotin uskollisen pokkari kamerani 💔 Ostin tammi aleista sitten uuden: Samsung NX 1100 järkkärin, se on sellainen "älykamera", jolla pystyi mm lähettämään kuvia suoraan koneelle ja puhelimeen :D Joskin nykyisin se on vanhentunut eikä tuo toiminto meinaa enää toimia.


Kokeilin jossain kohtaan Youkalle Lucianon peruukkia ja voi herttinen sehän oli hirmuisen söpö! (Tää kuvakin on miusta edelleen tosi hauska :D)



Tässä Youka sai taas uuden meikin, ja valitettavasti tällöin siltä lähti kulmat ja osa silmämeikkiä menemään, se kaduttaa nykyisin :(

Välillä kokeilin stock peruukkia uudelleen, ja olinkin oppinut sekä kuvaamaan että hoitamaan peruukkeja, eikä se ollut enää ollenkaan niin kamala!

2015



Vähän LISÄÄ peruukkikokeiluja :D tää oli Olgan (Uncanrickyn) stock ja aivan hirveessä kunnossa, vaikka suoristin sen ja tein sille kaikenlaista, mutta mikään ei sitä pelastanut :( Kokeilin silti, sillä miulla oli huutava pula peruukeista. Lisäks tässä tais olla joku kuvatarinan juoni, jossa Youka esitti ihmistä?




Mut kesällä tapahtu muutos! Sain nimittäin hankittua nukeille peruukkeja :D Ensin Youkalla oli tällänen musta.
Lisäksi päätin puhdistaa ja pelastaa Youkan meikistä sen, mitä oli pelastettavissa. Lisäksi tällöin maalasin toisen pupillin mustaksi, niinkuin se on yhä.

(AA söpölit)






Ja sitten tuli tämä punainen, jonka ostin kaverilta käytettynä.

2016


Youka sai vielä pinkit Teddyt (muistatteko kun kaikkien nukeilla oli teddy-chipit :D) ja tämä lookki hänellä pysyi kauan.

Voidaan siis melkein hypätä vuoteen..

2019


Kun Youkan ulkonäkö uudistui totaalisesti: Uusi peruukki, silmät ja vähän erilainen meikki :> 

(Joskin meikki alkaa olla vähän kulunut, joten se pitäisi uusia taas :D)

2020


2021




Samalla lookilla mennään siis yhä! Otsista olen viimein vähän ohentanut, mutta sen jälkeen en ole vielä ottanut uusia kuvia 😅. 

En kyllä ikinä olis uskonu mitä kaikkee tää harrastus pitää sisällään! Oon vuosien varrella saanut paljon kavereita ja ystäviä nukkejen kautta, sekä tietenkin tutustunut puolisooni Jussiin. Oon melko varma, että varsinkin vanhan blogini ansiosta oon kasvanu täks ihmiseks joka oon, käsittelin paljon asioita nukkejen ja tarinan avulla, ja sain siitä paljon positiivista palautetta, joka kasvatti itsetuntoani valtavasti.
 Ainku avaan vanhan sähköpostini takana olevan bloggeri tilin, järkytyn kuinka paljon katseluja ja kommentteja vanhat tekstit ovat saaneet! Ihan käsittämätöntä et yli sata ihmistä on seurannu aktiivisesti miun höpötyksii ja kuvia :D ja että postaukset ovat saaneet parhaillaan kymmeniä postauksia! Enkä ainakaan koe olleeni mikään iso blogi, vaan nukke blogeilla oli niin iso yleisö silloin.


Mitenkäs tulevaisuudessa? En oo ainakaan ajatellut lopettavani tätä harrastusta :D Kyl nää pienet tyypit hyllyssä on miulle niin tärkeitä et ehkä jopa maailmanlopun sattuessa yritän pitää heidät mukana (koputan puuta ettei maailmanloppua tapahdu), jos se on mahdollista. 

Haluaisin laajentaa seuraavien vuosien aikana hartsinukkeihin, oon niin ihastunut eläin otuksiin :D lisäksi jos ikinä muutan isompaan asuntoon, haluan tehdä 1:6 nukketalon! 


Kiitos jos jaksoitte lukea tänne asti :D jos katsoittekin vain vanhat kuvat, kiitos siitäkin! Millainen oli teidän eka nukkevuosi? 



Kommentit

  1. Tää oli ihan tosi kiva lukea, rakastan nostalgisointi- ja pohdintapostauksia niin paljon <3 Sulla oli paljon samaistuttavia pohdintoja tässä!

    Siis ei apua mä oon kans tainnut lukea tuon lehtijutun BJD:istä :'D Ettei ois jopa vielä tallessa toi lehti mulla jossain... Oli kans ihanaa lukea sun LPS-kokemuksista, siinä kans yks juttu jota on ikuisesti lapsuudesta ikävä <3 Ne oli niin ihania!

    Mahtavaa nähdä Youkan kehityskaari <3 Musta on niin ilahduttavaa, että oot aikanaan päätynyt hankkimaan ekaksi Pullip-perheen nukeksi juurikin Dalin! Tykkään kans siitä et Youka on kaikkina näinä vuosina säilyttäny jotenkin samanlaisen fiiliksen, vaikka ulkomuoto onkin muuttunut monesti. Se on niin kiva nukke ja rakastan tuota sen nykyistä lookkia kovasti c:

    Nukkeilu ja blogimaailma (varsinkin sillon joskus) on niin tärkeitä, oli tosi kiva lukea niiden merkityksestä sulle. Hyvää nukkeiluvuosipäivää sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentista!!

      Ajattelin eka et höpisenkö täs ihan turhanpäiväsii ja tylsii juttuja mut sit päätin, et ei kenenkää oo pakko lukee jos niin on!

      Rakastan youkaa ja se on nii söppänä pöppänä nykysellä lookillaan 😭❤ eikun siis pidän kans sen lookista nykysi :D ja siis aina oon tykänny sen sillosista. Oon yrittäny pitää sillä vähä samaa meininkiä!

      Poista
  2. Hyvää nukkeiluvuosipäivää, varsin kunnioitettava saavutus!
    Tätä postausta oli tosi hauska lukea, ihanaa oli tutustua sun nukkeiluhistoriaan ja keräilyhistoriaan muutenkin.
    Samalla noista kuvista näki sun kehityskaarta kuvaajana, ah näitä on aina mielenkiintoista katsoa! <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulupoijjat

Vuosikymmen

Pupu loikkaa